Voorjaarsconcert ‘Listen to the Music’ VoiceMill

Hebt u de posters en flyers van het Lenteconcert ‘Listen to the music’ al zien hangen? Op 29 maart a.s. is het zover en is VoiceMill voorbereid op het lenteconcert. Samen met twee andere koren zullen we een groot gedeelte van ons repertoire ten gehore brengen en wat is er mooier dan dit aan het begin van de lente te doen? Deze keer worden we door een trio muzikanten begeleid; naast onze vaste muzikanten Inge van der Heijden en Henk van Abel, is deze keer ook Wim Heijs van de partij. Uiteraard onder de steeds bezielende leiding van onze dirigente José Lemmers.

Niet alleen het aanbreken van de lente is voor ons de reden voor het verzorgen van een concert. VoiceMill jaar bestaat dit jaar namelijk 15 jaar! Een heuglijk moment dat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

In 2005 is Pop en musicalkoor VoiceMill officieel opgericht via een oproep in de Koerier en we startten toentertijd met 28 leden. De eerste dirigente was Irene Hagemans, waarna Geert Claessens en Tom van Aerle volgden, allen deskundige dirigenten met hun eigen kwaliteiten en specialiteiten. In 2013 is José Lemmers begonnen als onze huidige dirigente, waar we als koor heel blij mee zijn.  Intussen is VoiceMill uitgegroeid tot 37 enthousiaste leden die veel plezier beleven aan zingen. In de afgelopen jaren heeft Wim Heijs ons vaker bij optredens muzikaal op keyboard begeleid samen met Hans van Alphen. Op dit moment hebben we al een paar jaar Henk op gitaar en Inge op drums als muzikale begeleiders bij optredens.

Door al die jaren heen traden we gemiddeld 4 tot 6 x per jaar op, variërend van kerstconcerten tot een terugkerend evenement als de duo marathon. Maar ook hebben we opgetreden in diverse verzorgingshuizen, bij Cultuur aan de Maas in Cuijk en waren we onder meer bij Goei Leven, tijdens het Wereldfestival in Meerlo Wanssum en het korenfestival in Klooster Graefenthal in Goch van de partij.

Het lenteconcert op 29 maart belooft een feestje te worden: voor onszelf en voor het publiek. Het gaat het een vrolijk concert worden met ‘up tempo’ nummers, maar ook met meer ingetogen liedjes. Onze liedjeskeuze is te zien als een reisje door 15 jaar VoiceMill.  

De twee andere deelnemende koren aan het concert zijn Enjoying Voices uit Wanroij en C’est la Vie uit Rijkevoort.

Het concert ‘Listen to the music’ vindt plaats op 29 maart van 13.30 uur – 16.45 uur in Myllesweerd te Mill. De zaal is open om 13.10 uur en de kaartjes kosten 7.50 euro inclusief één consumptie. Tickets zijn te verkrijgen bij Primera Schipperheijn en bij Myllesweerd in Mill.

We verheugen ons op een grote opkomst en hopen op een mooie muzikale middag!

Dit concert is helaas niet doorgegaan vanwege het coronavirus (Covid-19).